/ MARAMUREș

O tură prin Munţii Rodnei

Prin iulie am fost prin Maramureş. Cine mă urmăreşte pe Facebook a văzut asta, cine urmăreşte doar blogul n-a văzut asta pentru că n-am apucat să scriu. Am avut şi o să am o perioadă aglomerată un timp şi nu-mi mai rămâne energie şi dispoziţie pentru blog.

A fost o sărbătoare în neam, ca să-i zic aşa, petrecută la o pensiune din Borşa la care am fost invitat cu toată căldura să iau parte. Am urcat pe vârful Pietrosu pe un traseu frumos de pe care ai privelişti nemaipomenite, am mâncat foarte multe afine, am întâlnit nişte marmote prietenoase, am băut nişte vin prea bun după care am ieşit la alergat în toiul nopţii prin Borşa. În altă zi am mers la Cascada Cailor, apoi pe şaua Gărgălău (unde iar am mâncat foarte multe afine). Şi-am mai fi mers dacă era timp.

Maramures (1)

Locurile sunt nemaipomenite, e păcat să nu mergi cu cortul pe plaiurile astea. E cam departe de Bucureşti din păcate, aş merge mai des. Da’ poate mă mut în Cluj, acolo aş fi mai aproape şi de Apuseni şi de Maramureş, ba chiar ş de Retezat şi Parâng cred…

O marmotă Spre vârful Pietrosu

Şi câteva pe drumul de întoarcere:

Maramures (6)