/ PRAHOVA

Crosul Cramelor - Urlați

A alerga. Eu alerg, tu alergi. Noi alergăm. Sună bine, natural și evident. E ceea ce fac oamenii la propriu și la figurat de când e lumea, alergatul face parte din istoria fiecăruia. Nu-mi place să alerg e împotrivirea voluntară, nenaturală a omului modern contra firii. O decizie proastă pe care o iei în loc să iei una bună 🙂

Am alergat pe coclauri de când mă știu, cu sau fără un scop anume. O am în sânge și pentru mine e o modalitate de a comunica direct cu propria-mi persoană, n-am cum să mă despart de ea vreodată. Alerg de plăcere, de nervi, de frică, de dor, de inimă albastră sau ca pedeapsă. Sunt o groază de motive, dar până la urmă totul se reduce destul de simplu la un singur lucru: simt că e ceea ce trebuie să fac.

Mi-am zis totuși să certific treaba asta cu alergatul pe coclauri și în mod oficial și să mă înscriu la o alergare mai off-road. Crosul Cramelor s-a ivit la momentul potrivit și am făcut-o: ieri am dat 17km pe un traseu super fain pe dealurile de lângă Urlați, pe drum de pământ, pe poteci, prin viile oamenilor. Am furat struguri direct de la sursă, iar pentru asta am fost pedepsiți cu o ploaie zdravănă. Am avut o priveliște extraordinară asupra zonei și mi-am zis că o să mai revin aici pentru pozat locuri.

Nici pentru cursa asta nu m-am pregătit, ba chiar nu prea era indicat să alerg ieri. Am fost străpuns de o răceală dubioasă și aveam gâtul în pioneze, cum se zice. Noaptea dinainte am pierdut-o în locuri cu mult prea mult fum, dimineața am alergat contra cronometru după o vulcanizare să rezolv o nouă pană la mașină. Am ajuns la timp, am ars diferența de nivel ca niște profesioniști și pe drum am avut parte de o ploaie răcoritoare. Noaptea de după am pierdut-o prin aceleași afumători umane – acum chiar o să văd din ce sunt făcut 😀

A fost o experiență unică. N-am zis nimic despre organizare pentru că nu-mi pasă, e atât de simplu. Am avut tot ce mi-am dorit pentru că mi-am dorit ce trebuie și pentru mine totul a fost superb, iar pentru asta sunt recunoscător tuturor celor care mi-au făcut ziua bună.