/ BUZAU

Turistul lunii la Plaiul Nucului

Cât am fost în Bulgaria am avut roamingul activat pe telefon. Adică mi-am luat pedeapsa aia de la Vodafone pentru că am îndrăznit să călătoresc: să plătesc mai mult orice aș face cu telefonul, chiar și dacă aș primi apeluri. Pentru că Vodafone și pentru că băgat capul în fund când vine vorba de adaptat la realitate. Aștept ziua când internetul ăsta, folosit de niște băieți deștepți, va da cu toate firmele astea de telefonie de pământ. Și crede-mă, ziua asta va veni. Uite încă un hint.

Așa, și pentru că eram pe roaming și știam că mă ard ăștia dacă vorbesc am fost reticent la a răspunde la telefon. Dar la un moment dat sună un număr care nu-mi părea cunoscut. Scot balanța, fac niște pariuri, pun intuiția la bătaie și răspund. Zic că universul îmi pregătește ceva, altfel n-aș răspunde, nu? Răspund. Și de pe un punct mai românesc de pământ un nene mă întreabă de Plaiul Nucului și dacă și cum poate ajunge acolo. Că vrea să scoată familia afară așa de vreme frumoasă de week-end. Hai că a fost bine, zic, n-am răspuns degeaba. Îi zic câteva omului, îl anunț politicos că nu-s acasă și-s pe roaming, omul înțelege și cam asta a fost. Nu știu ce s-o mai fi întâmplat.

Așa că azi mi-aduc aminte de om și zic să-l sun înapoi să-l întreb de feedback, dacă a fost bine, dacă mai vrea să vină și așa mai departe. Dar dau de-o tanti care nu înțelege nimic orice i-aș explica, mă tot întreabă de la ce societate sunt și ce vreau. Dau să-i explic de Plaiul Nucului, dar văd clar că asta nu duce nicăieri 🙂 E dezorientată, probabil e patroana unei firme de la care omul respectiv o fi sunat. Cine să știe? Poate odată și odată dau de om și aflu dacă a fost și dacă mai vine. Ca să-l cinstesc c-o țuică data viitoare, nu de alta.

Așa că o să mă folosesc de ocazia asta ca să-ți spui că te poți baza pe mine dacă vrei să ajungi la Plaiul Nucului. O să vină primăverile curând și ar fi mare păcat să o ratezi pe aia care trece pe la noi – am auzit că nu trece prin multe locuri. Știu deja că am datorii la niște oameni, dar să știe ei că nu-i uit și c-o să-i duc la mine la țară curând. Dacă vrei să ajungi singur sau să mergem împreună dă-mi un semn. Sau dacă vrei să iei un autocar de oameni și să vă duc pe toți pe coclauri, la fel, aruncă-mi c-o piatră-n geam și se face.